SchoolpleinNoord

Start hier je loopbaan

  • Maak een profiel aan
  • Ontvang dagelijks de nieuwste vacatures via de Jobalert
PROFIEL AANMAKEN

of

inloggen in je profiel
Organisatiegegevens
Hemmenlaan 2
9751 NS Haren

Maartenscollege

Voortgezet Onderwijs

Het Maartenscollege is een IB World School die internationaal en tweetalig onderwijs aanbiedt op mavo-, havo- en vwo-niveau. Op deze manier brengen we onze missie, onderwijs is de basis voor een betere wereld, dagelijks in de praktijk. We leiden onze leerlingen op tot wereldburgers die een actieve en betrokken rol spelen in een internationale samenleving. Op het Maartens leren we onze leerlingen niet alleen feiten, maar ook hoe die feiten samenhangen. Ze kunnen vanuit verschillende perspectieven kijken en leren (bijna) net zo goed Engels als Nederlands spreken en schrijven. In de projecten die onze leerlingen ontwikkelen, keren maatschappelijke verantwoordelijkheid en wereldwijde thema’s als vrede en duurzaamheid steeds weer terug. 


Verder vinden we het belangrijk onze leerlingen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze verlaten onze school met veel meer dan een passend diploma. Ze krijgen een brede basis mee om flexibel te kunnen functioneren in deze snel veranderende samenleving. Ze zijn kritische en verantwoordelijke wereldburgers geworden met respect voor zichzelf en anderen. Ze hebben vertrouwen ontwikkeld in de eigen kracht en hebben een sterk moreel kompas. 


Verder vinden we het belangrijk dat onze leerlingen een superleuke tijd op de middelbare school hebben. Een tijd waar ze later met veel plezier aan terugdenken, in het besef dat de school belangrijk is geweest voor hoe ze nu in het leven staan.