Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over SchoolpleinNoord

Arbeidsmarktplatform PO nieuwtje en fijne vakantie

Ik val maar direct met de deur in huis. Binnen het Arbeidsmarktplatform PO ben ik betrokken bij het project diversiteit en inclusie gericht op personeelsbeleid. We zetten diversiteit en inclusie op de agenda. De samenleving wordt steeds diverser en dat roept de vraag op hoe je dit vertaalt naar je personeelsbeleid. Om dit bespreekbaar te maken organiseren we drie inspiratiesessies. Misschien voor de scholen binnen jullie regio interessant. Mocht je mogelijkheden hebben om dit te delen dan zou dat super zijn… 

Labels

Webevents Onderwijsloket najaar 2022

In het najaar van 2022 (september t/m december) gaan we opnieuw webevents organiseren. Een keer per maand nodigen we twee ervaringsdeskundigen uit om te vertellen over hun overstap naar het onderwijs, en zij beantwoorden dan ook vragen van de aanwezigen. De verhalen van de overstappers staan tijdens deze events centraal: eerste oriëntatievragen over werken in het onderwijs. We nodigen jullie van harte uit om onze webevents te verspreiden binnen jullie eigen netwerk, maar natuurlijk ook om de webevents zelf bij te wonen.

Labels

De stap naar de basis

‘Ik was geschokt. Ik dacht: is dát nou samenwerken?’ ‘We hebben een systeem gecreëerd waarin bijles noodzakelijk is’

Dagblad van het Noorden, Inki de Jonge

Merel van Vroonhoven werd in 2012 uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar en maakte aan de vergadertafel het verschil voor velen. Maar ze wilde het verschil maken voor het individu. En werd juf.

Labels

Actie om meer mannen het onderwijs in te krijgen: 'Er zijn al scholen zonder meesters'

Niet alleen de kinderopvang, ook het onderwijs kampt met een mannentekort. Sommige scholen hebben zelfs helemaal geen meesters meer. Daar moet verandering in komen, vindt organisatie Meestert! Dinsdag 10 mei is in de Stad de aftrap van hun actie in Noord-Nederland met de titel 'Groningen Meestert!'

Labels

Blog startende leerkrachten

Fenny van Daalen – Visscher is docent Engels en schoolopleider op het Gomarus College in Leeuwarden. Afgelopen zomer kreeg ze de Promotiebeurs voor Leraren van het NWO toegekend voor haar onderzoeksvoorstel getiteld: De balans tussen job demands en job resources en de relatie met stress en commitment van startende basisschoolleerkrachten in Noord-Nederland.

 

Labels

Masteropgeleide leerkrachten

SchoolpleinNoord start, in samenwerking met de Regionale Aanpak Personeelstekorten, een netwerk voor masteropgeleide leerkrachten basisonderwijs.

We willen een platform bieden aan leerkrachten met een academische pabo-opleiding en leerkrachten met een hbo- of universitair masterdiploma. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er in scholen niet altijd gebruik wordt gemaakt van hun kwaliteiten en vaardigheden.

Met het netwerk willen we ervaringen delen, elkaar inspireren en activiteiten ontwikkelen om masteropgeleide leraren beter tot hun recht te laten komen.

Labels

Inspiratie voor schoolleiders en directeuren in het PO

We weten dat het nu superdruk is op school, maar misschien is dit júist wel het moment om iets te plannen waar je veel inspiratie en nieuwe inzichten opdoet: het cross-mentoring project

In dit programma worden schooldirecteuren in het basisonderwijs gekoppeld aan leiders uit het bedrijfsleven en andere sectoren. In vier maanden verken je samen elkaars werkveld met als doel om van elkaar te leren. Zo ontstaat er meer regionale verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en andere sectoren.

Labels

Spreekbeurtbox over het werk van juf of meester

Vanuit het Project Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) - Groningen Stad & Ommeland  is door  de werkgroep Imago een prachtige digitale spreekbeurtbox ontwikkeld over het veelzijdige vak van leerkracht. 

Deze box is bestemd voor basisschoolleerlingen vanaf groep 5 en helpt de leerlingen bij het samenstellen van een afwisselende spreekbeurt over het vak van hun meester en juf.

Labels