Loopbaan

Wie kiest voor een baan in het onderwijs, kiest voor bouwen aan de toekomst. Dagelijks ben je met kinderen aan de slag om ze te ontwikkelen tot talentrijke leerlingen. Dat maakt werken in het onderwijs tot een prachtige carrière! 

In Noord-Nederland is het natuurlijk prettig leven en wonen. Natuur en rust worden gecombineerd met het gezellige leven van steden als Groningen, Assen en Leeuwarden. Het onderwijs in de drie Noordelijke provincies biedt ook veel mogelijkheden voor enthousiaste mensen.

 

Onze loopbaanadviseur helpt je graag verder!

In het onderwijs kun je voor de kinderen echt een verschil maken. Je draagt als leraar bij aan de persoonlijke ontwikkeling van je leerlingen en maakt hun groei van dichtbij mee. Of je nu les gaat geven aan de onderbouw, middenbouw of bovenbouw. Als leerkracht in het onderwijs is elke dag een nieuwe uitdaging. Iedere groep vraagt weer andere kennis en kunde.

Er zijn ook verschillende mogelijkheden om leerkracht te worden in het onderwijs. Wil je fulltime gaan studeren of past een deeltijdopleiding beter bij je situatie? Of kom je misschien in aanmerking voor een tweejarig zij-instroomtraject? Je vooropleiding, werkervaring en persoonlijke situatie zijn belangrijke factoren wanneer je je oriënteert op routes naar het leraarschap. 

Een eventuele overstap naar werken in het onderwijs kan veel vragen oproepen. Vragen over de arbeidsvoorwaarden, salaris maar ook over subsidies en de vooropleidingen die Pabo’s hanteren.

Onze loopbaanadviseur Rijanne de Boer helpt je graag verder! Voor vragen of een persoonlijk advies kun je het contactformulier invullen. Gesprekken vinden plaats op woensdagochtend.

Rijanne de Boer, loopbaanadviseur

 

Neem contact met ons op

 

Ontdek jouw mogelijkheden voor een opleiding tot leerkracht in het onderwijs

Als je werkt in het onderwijs, dan bouw je mee aan Noord-Nederland! Elke dag mag je meehelpen aan de ontwikkeling van kinderen tot talentvolle leerlingen!

Geef je op dit moment geen les maar overweeg je de stap naar het onderwijs te maken? Velen gingen je voor.

Met verschillende vooropleidingen kan je de opleiding tot leraar basisonderwijs gaan volgen. En eenmaal afgestudeerd als leerkracht zijn er legio mogelijkheden voor specialisatie en bijscholing.

 

Ruim baan voor PO

De website Ruim baan voor PO, het online platform voor iedereen met interesse in werken in het primair onderwijs, is opgeheven. De meeste informatie van de website is nu te vinden op onderwijsloket.com.

Bezoek het onderwijsloket

Maar ook op een speciaal ingerichte pagina op de website van het Arbeidsmarktplatform PO is de nodige informatie verzameld voor (toekomstige) leraren:

Bezoek het arbeidsmarktplatform PO

 

Of bezoek deze websites:

https://debaanvanhetleven.nl/ 

https://voordeklasermee.nl/ 

https://www.voion.nl/onderwijsarbeidsmarkt/werken-in-het-voortgezet-onderwijs/imago-van-het-docentenvak/ 

https://www.aanpaklerarentekort.nl/lerarentekort/leraar-worden 

https://arbeidsmarktplatformpo.nl/zij-instroom