Loopbaan

Wie kiest voor een baan in het onderwijs, kiest voor bouwen aan de toekomst. Dagelijks ben je met jongeren aan de slag om ze te ontwikkelen tot talentrijke leerlingen. Dat maakt werken in het onderwijs tot een prachtige carrière!  

In Noord-Nederland is het natuurlijk prettig leven en wonen. Natuur en rust worden gecombineerd met het gezellige leven van steden als Groningen, Assen en Leeuwarden. Het onderwijs in de drie Noordelijke provincies biedt ook veel mogelijkheden voor enthousiaste mensen.

 

Onze loopbaanadviseur helpt je graag verder!

Sta je op het punt om te kiezen voor het onderwijs? Dan willen wij jou graag helpen met de stappen die je daarin gaat zetten. In het onderwijs kun je voor jongeren echt een verschil maken. Elke dag is anders! In het voortgezet onderwijs geef je kennis van jouw vak door aan verschillende groepen leerlingen. Daardoor is het nooit saai! Vakkennis is van belang, maar je draagt ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling en aan de ontwikkeling van vaardigheden. Uiteindelijk willen we mondige, kritische en sociale (wereld)burgers afleveren aan de maatschappij.

  Er zijn verschillende mogelijkheden om docent te worden. Wil je fulltime gaan studeren of past een deeltijdopleiding beter bij je situatie? Of kom je misschien in aanmerking voor een tweejarig zij-instroomtraject? Je vooropleiding, werkervaring en persoonlijke situatie zijn belangrijke factoren wanneer je je oriënteert op routes naar het docentschap.

  Een eventuele overstap naar werken in het onderwijs kan veel vragen oproepen: vragen over de arbeidsvoorwaarden, salaris maar ook over subsidies en de vooropleidingen die lerarenopleidingen aan de NHL, de HIS en de RUG hanteren.

Onze loopbaanadviseurs Gerda en Ans helpen je graag verder. Voor vragen of een persoonlijk advies kun je het contactformulier invullen. Gesprekken vinden plaats op maandagmiddag.

Gerda Oedzes
Docent Duits aan het Montessori Lyceum te Groningen
Deelprojectgroep Instroom RAP

Ans Koster-Schulte
Directeur onderwijsprojecten aan het Dollard College
Deelprojectgroep Instroom RAP