RAP V(S)O & MBO Groningen

Onderwijs, de mooiste plek om te werken!

Al jaren is bekend dat er een lerarentekort aankomt. Niet alleen in het basisonderwijs, maar ook in sommige vakken in het voortgezet onderwijs en op het mbo. Ook is het niet altijd makkelijk om voldoende ander onderwijspersoneel te vinden, zoals hrm- en communicatieadviseurs of een schoolleider. En dat terwijl het onderwijs de mooiste plek is om in te werken! Tegelijk hebben sommige scholen in Groningen te maken met krimp. Minder leerlingen en kleinere klassen kunnen het lastig maken om het onderwijs op dezelfde manier aan te bieden als nu het geval is.

RAP VO Groningen

 

We maken het onderwijs in Groningen nog beter

Daarom werken wij, 19 v(s)o-scholen, 4 mbo's en 2 lerarenopleidingen, in de provincie Groningen samen onder de naam RAP. Dit staat voor Regionale Aanpak Personeelstekort onderwijs. Zodat meer mensen kiezen voor het onderwijs. En zodat we samen het onderwijs in Groningen nóg beter maken. Dat doen we door aan iedereen te laten zien hoe mooi het onderwijs is, door mensen die voor het onderwijs kiezen daar ook te houden, door onderwijspersoneel nieuwe ontwikkelmogelijkheden te bieden én door na te denken over de toekomst van het onderwijs in Groningen.

 

Werken aan onderwijs doen we samen

De RAP geeft ons de mogelijkheid om te profiteren van elkaars kennis, kunde en creativiteit. En die hebben we hard nodig om het onderwijs in Groningen voor alle leerlingen en studenten, maar ook voor al het onderwijspersoneel, zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Wil je weten wat de RAP precies doet? Lees dan de factsheet en bekijk de infographic. Hierin lees je precies waarom de RAP er is, waar aan gewerkt wordt.

 

Doe mee!

Alleen samen kunnen we van de RAP een succes maken. Werk jij in de provincie Groningen op een van de 19 v(s)o-scholen of 4 mbo’s? Dan kun je meedoen. Word lid van een projectgroep, denk eens mee in een denktank of meld je aan voor een van de bijeenkomsten. Op deze pagina vind je straks updates en ook via jouw school informeren we je over de activiteiten van de RAP.

 

Meer weten over een van de deelprojecten of meedoen?

Neem dan contact op met een van de projectleiders van de RAP. Wat alle deelprojecten precies inhouden en waar ze aan werken lees je in de factsheet:

Lees de factsheet (pdf)

 

Instroom nieuw personeel

Dette Schouten
info@schoolpleinnoord.nl

Deelproject (pdf)

Herinrichting onderwijslandschap

Anita Kolsters
a.kolsters@o2g2.nl 

Deelproject (pdf)

Behoud personeel

Anja Koning
a.koning@terranext.nl

Deelproject (pdf)

 

Professionalisering

Ricus Dullaert
h.f.m.dullaert@rug.nl

Deelproject (pdf)

Algemene vragen

Voor algemene vragen over de RAP kun je contact opnemen met Renate Kamp renatekamp@hnieuwe.nl

 

 

Werk je nog niet in het voortgezet (speciaal) onderwijs of MBO en wil je dat wel? 

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden en hoe je dit aanpakt? Neem dan contact op met Dette Schouten door een e-mail te sturen naar: info@schoolpleinnoord.nl. Zij helpt je graag verder.
 

 

Wij zijn de RAP

Organisaties binnen RAP VO Groningen

 

Terug naar RAP